dimecres, 21 de març del 2007

Maltracte als animals, conte adaptat.

Vet aquí una vegada que al bosc dels animals hi vivía, en una casa molt petita, un home dolent que no respectava als animals.

La seva casa era sota les muntanyes prop del riu, La casa n'era plena: d'abrics de pell, de gàvies amb conills i d'altres animals; treïa profit de tot el què pogués d'ells.

Un dia qualsevol quan el so9l brillava molt, els animals van decidir jugar a fet i amagar per passar l'estona. En Claudis, un conillet molt maco, i en Trepi, un esquirol molt simpàtic van amagar-se darrera un arbre. Mentrestant l'home que era caçador vigilava per l'altre cantó, li agradaba molt la pell dels dos petits protagonistes per fer-se uns guants.

De sobte, l'home es va preparar per atrapar-los i quan era a l'últim moment va aparèixer en Petit, un gran ós que estaba molt enfadat. Li va fer un crit ferotge i el caçador va còrrer fins a casa seva.

A la nit els animals cansats d'en Joan van reunir-se per donar-li un petit ensurt. Desprès de molt rumiar-s'ho van trobar una idea brillant: li van preparar un parany.

L'endemà quan el sol sortia en Joan ssortí com cada dia trabuc en mà. Quan arribà al bosc dos llops van espantar-lo fins que van fer caure'l a terra, moment en el qual van aparèixer els altres animals del bosc per socorre'l. En joan, molt agraït, es va portar bé per sempre més i va respectar als animals del bosc.


Alba Lázaro.

1 comentari:

alexmar69 world ha dit...

Parlem-ne. Força bé, malgrat que es pot millorar. Sense faltes pràcticament, el conte però, és un dels gèneres més dificils. En parlarem a classe.